Kako je bilo na 14. Sa(n)jam knjige u Istri

U sklopu 20. Sa(n)jam knjige u Istri dobili smo priliku napraviti probnu verziju Strip čitaonice Mrkli Mrak koja se dokazala kao iznimno uspješan koncept.

Čitaonica je bila privremeno smještena u prostorima Srpskog kulturnog centra u Puli u Maksimijanovoj ulici, a posjećenost i interes za ovu vrstu programa su bili veliki.

U gostima su nam bili, osim naravno ljubitelja stripa i onih koji to žele postati, mnogi autori sa regionalne, a i internacionalne scene. Tako smo razgovore vodili s Aleksom Gajićem, Ninom Bunjevac, Sonjom Gašperov, Irenom Jukić Pranjić, Igorom Kordejem, Darkom Macanom, a posjetili su nas i Kris (Christophe Goret) jedan od dvojica autora stripa "Naša majka rat", Marko Šunjić - Fibra (izdavački fenomen iz svijeta stripa), Vladimir Šagadin... i drugi.

 

Uz razgovore s autorima program je bio obogaćen i projekcijama dokumentarnih filmova o strip autorima. Interes za projekcije je bio iznimno velik zahvaljujući suradnji s pulskom gimnazijom. Nadamo se da smo bar nekolicinu njih uspjeli zainteresirati za svijet stripa.

No da ne pričamo previše neka par slikica progovori.